Time Machine Music

The Mystix: Live
Rhythm and Roots

Serbian Review!

The Mystix su sastav iz Boston, Phoenixa, cija karijera traje u kontinuitetu vec neko vreme. Zajedno sa aktuelnim, do sada su objavili 6 albumskih izdanja, a njihovi atraktivni koncertni nastupi, predstavljaju pravu malu feštu i praznik za publiku, bilo da nastupaju na domacem terenu, ili negde u Evropi.

THE MYSTIX..Band Picture„Live – Rhythm And Roots“, je aktuelno koncertno ostvarenje, na kojem se našlo 19 pesama, snimljenih na 4 razlicite lokacije. Predvodeni pevacem i gitaristom Jo Lily-em, grupa na vrlo autentican nacin promoviše vlastito videnje roots muzike, americane, country bluesa, rocka,, kojeg izvode sa snažnom energijom i ništa manje prisutnim emocijama. Materijal izvode na jednostavan, ali jasan i ubedljiv nacin, što je uvek nešto najbolje što može da izade iz kuhinje jednog sastava, narocito ako je uradeno prirodno i sa lakocom, što naravno nije uvek lako. Vrlo su ubedljivi i ništa manje slušljivi, a njihovi nastupi predstavljaju pravi mali edukativni cas za publiku koja se nalazi u prostoru gde grupa nastupa.
Jednom recju, The Mystix su brilijantni, a njihova poruka na ekvivalentan nacin spaja tradiciju i moderan „dah“ vremena, muzicke forme iza koje stoje, i koju izvode na najbolji moguci nacin.